DSB skaffer nye tog til sjællandske pendlere

DSB skaffer nye tog til sjællandske pendlere

Vær opmærksom på, at indholdet på denne side kan være uaktuelt.
14. oktober 2008 kl. 13:36

DSB og togfabrikken Bombardier har indgået en aftale, der sikrer flere moderne tog til de hårdt prøvede sjællandske pendlere.


Som lovet i forbindelse med det ultimatum, DSB i maj stillede over for den italienske IC4-leverandør, AnsaldoBreda, har DSB nu sikret sig, at man inden udgangen af 2009 kan få leveret 45 nye dobbeltdækkertog til de sjællandske pendlere. Oven i de allerede lovede 40 tog har DSB bestilt yderligere 5 tog af samme type.


Dobbeltdækkerne er af samme type, som DSB allerede i dag råder over 67 stykker af, og de skal erstatte størstedelen af de gamle Bn-vogne, der stadig som følge af IC4-forsinkelsen, kører på Sjælland.


- Jeg er meget glad for, at det er lykkedes at få denne aftale i hus. Som vi sagde i forbindelse med ultimatummet til AnsaldoBreda i maj, så kan vi ikke byde vores sjællandske pendlere de gamle, blå Bn-vogne længere. Nu kommer der så 45 nye dobbeltdækkere, der som lovet kan leveres fra Bombardiers fabrikshaller inden udgangen af 2009, siger DSB’s administrerende direktør, Søren Eriksen.


Når de 45 dobbeltdækkere er leveret, forventer DSB, at langt størstedelen af de gamle Bn-vogne gradvist kan udfases.


DSB har tillige indgået en tillægsaftale med Deutsche Bahn, så der indsættes yderligere tre ICE-TD-tog i trafikken til Hamborg. Dermed indgår der nu i alt 13 tog af denne type i den dansk-tyske trafik. Aftalen betyder, at DSB fra medio 2009 kan frigøre flere IC3-tog til den sjællandske pendlertrafik.


- Vi har de seneste år følt, at vi har svigtet de sjællandske pendlere som følge af det svigt, vi selv har været udsat for fra vores italienske IC4-leverandør. Derfor glæder det os så meget desto mere, at vi nu gradvist kan udrangere langt størstedelen af de gamle tog og give pendlerne på Sjælland noget solidt og tidssvarende materiel, siger Søren Eriksen, der understreger, at der fra DSB’s side vil blive gjort krav gældende over for AnsaldoBreda om betalingen for leasingen af de 45 dobbeltdækkerne.