Gør den daglige transport skattefri for dig og dine kollegaer

Med en erhvervsaftale kan du tilbyde dine medarbejdere op til 50% besparelse på den daglige transport

Hvorfor ikke gøre offentlig transport til et skattefrit personalegode i din virksomhed? Et Erhvervskort er et helt almindeligt årskort til bus, tog og metro som blot betales via et træk over bruttolønnen, så du slipper for at betale skat af beløbet. Udover den sparede skat giver Erhvervskortet en yderligere erhvervsrabat på ca. 11% ift. et pendlerkort, som købes privat. 

Et populært personalegode i 1.700 danske virksomheder 

Det koster ikke noget at tilbyde dine medarbejdere et Erhvervskort, og via jeres login til DSB’s erhvervsportal er det enkelt og omkostningsfrit at administrere. DSB Erhverv supplerer med fri rådgivning og service fra vores erhvervskonsulenter og leverer materiale, som informerer alle medarbejdere om fordelene ved at tilmelde sig. 

En fordel for de fleste  

Alle pendlere sparer penge med et Erhvervskort i forhold til et privat pendlerkort, og nogle vil spare flere tusinde kroner årligt afhængigt af bl.a. afstanden mellem hjem og arbejde. Besparelsen skal dog vejes op mod et eventuelt mistet befordringsfradrag, som falder bort, når du tager Erhvervskortet i brug. 

Erhvervskortet er typisk en fordel ved korte og mellemlange afstande på op til ca. 30 km (60 km t/r). Besparelserne er ofte så gode, at der stadig er penge at hente, hvis medarbejderen fortsat tager bil til og fra arbejde af og til. På længere afstande er toget som regel også det mest økonomiske sammenlignet med bilen, men her kan det bedst betale sig at benytte jeres befordringsfradrag frem for Erhvervskortsordningen. 

Kan Erhvervskortet betale sig for dig?  

Prøv Erhvervskort-beregneren her, og se hvor meget du sparer.

Her kan du læse mere om fordele og vilkår ved Erhvervskortet.

Måske er det fuldt firmabetalte Virksomhedskort en bedre løsning for dig? Læs mere her.