Halvér klimabelastningen ved at vælge toget på tværs af landet

Skriv toget ind i jeres grønne regnskab

Transportsektoren står for tæt ved 30% af Danmarks CO2-udledning, og i den sammenhæng er togrejser ikke til at komme udenom, hvis din virksomhed prioriterer miljøet. En togpassager fra København til Aarhus udleder mindre end halvt så meget CO2, som en bilist i en mellemstor dieselbil. På kortere ture med S-toget er miljøregnskabet endda endnu bedre. Det er faktisk kun cyklen eller tilsvarende rugbrødsdrevet transport, som kan hamle op med toget på miljøfronten, når en medarbejder skal fra A til B.

Brug toget i det grønne regnskab

Hvis din virksomhed har en CSR- eller miljøpolitik, bør togrejser stå øverst på listen over prioriterede rejseformer, så ledelsen opfordrer medarbejderne til at erstatte bilen med toget. Er I mange ansatte, vil det gøre en stor forskel for energiforbruget samt udledningen af CO2 og andre skadelige stoffer. Reduktionen af virksomhedens bidrag til luftforurening kan blive så markant, at den fortjener en omtale i jeres grønne regnskab, så den bliver synlig som et image-parameter.

I kan selv danne jer et lynoverblik over, hvor store miljøgevinster I som virksomhed kan levere ved at prioritere togrejser: Ecopassenger.org kan I sammenligne CO2-besparelsen ved toget med fx bilkørsel på de strækninger, som I benytter mest. Tænk også på, at toget kører under alle omstændigheder, hvorimod en biltur altid vil være en ekstra miljøbelastning.

Med en erhvervsaftale hos DSB får I det fulde overblik over alle virksomhedens togrejser helt ned til hver enkelt medarbejder – hvorfor ikke lade virksomhedens forskellige afdelinger konkurrere på “CO-tog-besparelser”?

Nem grøn transport

DSB's online kundesystemer gør det hele tiden nemmere for dine medarbejdere at rejse grønnere og bytte bilen ud med toget – fx med billetbestilling via mobilen, hvor firmabetaling og regnskab kører helt automatisk, uanset om billetten købes af en receptionist eller af den rejsende.

Få en erhvervsaftale her, hvis du vil gøre det endnu lettere for dine medarbejdere at rejse miljøvenligt.