Erhvervskort

Op til 50% rabat på den daglige transport

Erhvervskortet er et resultat af de gældende skatteregler, som betyder, at alle danske arbejdsgivere i private virksomheder og kommuner kan tilbyde et grønt og økonomisk attraktivt personalegode uden omkostninger for virksomheden.

Som medarbejder får du et års-pendlerkort til bus, tog og metro, som er indkøbt af din arbejdsplads og finansieret via et månedligt træk i din bruttoløn. Du sparer skatten og får oveni en fast årsrabat på 11,3%.

Din samlede individuelle besparelse afhænger bl.a. af afstanden mellem din bopæl og din arbejdsplads. Da du ikke samtidig kan få kørselsfradrag, er Erhvervskortet typisk en økonomisk fordel ved afstande på op til 30 km (60 km t/r) – også modregnet et eventuelt mistet kørselsfradrag.

Erhvervskort kan på Sjælland leveres i zone 1-99 (Hovedstaden) som enten pap- eller SMS-baseret årskort på op til 8 zoner.

Erhvervskort udstedt til alle zoner før 15. januar 2017 gælder i zone 1-99 (Hovedstaden) i hele kortets gyldighedsperiode. Erstatningskort kan udstedes på både pap og SMS. Erstatningskort på SMS kan fås ved at skrive ”gensend” til 1415. Nye Erhvervskort til alle zoner udstedes ikke.

Hvor meget sparer du på Erhvervskortet?

Prøv Erhvervskort-beregneren og se, hvor meget du sparer