Standard over Øresund

Øresundsbillet

Når du vil rejse med toget til Sydsverige alene - og ikke har aktuelle planer om flere ture – så er Øresundsbilletten et godt valg for dig. Øresundsbilletten kan udstedes fra en station i Hovedstadsområdet til en station i Sydsverige.

Du kan vælge at købe en Enkelt Øresundsbillet – og så købe en ny Öresundsbiljett hos Skånetrafiken, når du skal hjem igen. Enkelt Øresundsbillet kan købes i Hovedstadsområdet i DSB's billetsalg, i DSB's billetautomater og i automater på Metrostationer. 

Du kan også vælge at købe en Retur Øresundsbillet med det samme. Hvis du vil hjem igen inden for et døgn, kan du købe en Retur Øresundsbillet, som gælder i 24 timer. Den kan købes i Hovedstadsområdet i DSB's billetsalg, i DSB's billetautomater.

Bemærk, at billetten nogle steder bliver udstedt som et klippekort med 1 klip. Når du begynder din rejse (i en Movia-bus, i Metroen eller på en DSB station), skal du klippe i klippeautomaten.

Har du planer om flere ture over Øresund, så kan klippekort 5 x Retur Øresundsrejser være noget for dig - læs mere nedenfor.

Rejser I to voksne sammen, er Øresund Familie den billigste billet. Øresund Familie gælder for 2 voksne og 3 børn. Øresund Familie kan købes i Hovedstadsområdet i DSB's billetsalg eller i DSB's billetautomater

Find rejse og pris over Øresund på Rejseplanen.

DSB Øresund står for togdriften mellem Hovedstadsområdet og Sydsverige.

Børn

Bemærk, at der gælder særlige regler for rejser med børn i Øresundstakstsystemet. Du kan tage to børn under 7 år gratis med, når du rejser på en Øresundsbillet.

Børn i alderen 7-15 år skal have en Øresundsbillet til børn (ca. 50% rabat i forhold til normalprisen, fås samme steder som den almindelige Øresundsbillet, se ovenfor).Klippekortet 5 x retur Øresundsrejser

Et klippekort med 5 stk. Retur Øresundsrejser er et godt tilbud til dig, der har planer om at rejse flere gange til samme område i Sydsverige, f.eks. til Malmø-området. Hvert klip gælder til én returrejse inden for 48 timer, og du får ca. 20% rabat i forhold til normalprisen for en returrejse.

Når du starter din rejse (i en Movia-bus, i Metroen eller på en DSB station), så skal du klippe i klippeautomaten. Udrejsen fra Danmark mod Skåne skal ske samme dag, som kortet stemples.

Vi sælger ikke almindelige klippekort til rejser til Sydsverige (altså hvor hvert klip gælder til én rejse), fordi der ikke findes klippeautomater i Sydsverige.

Flere personer, der rejser sammen, må gerne bruge det samme klippekort – så skal der klippes én gang pr. person. 5 x Retur Øresundsrejser er derfor også et godt tilbud til jer, der rejser sammen i en gruppe.

Klippekortet 5 x Retur Øresundsrejser kan købes i DSB's billetsalg i Hovedstadsområdet.
Find rejse

Alle billetter