Velkommen til en helt ny køreplan
Fra søndag den 13. december

Se hvad K16 betyder for dig

K16 er en fuldstændig forandret køreplan. Intet er som det plejer. Det er derfor en rigtig god idé at tjekke de nye tider med det samme. Besøg Rejseplanen

Bemærk, at der ikke er de store forandringer for S-tog og Øresundstrafikken.

Nye tider på banen...

Hvert år justerer og bygger vi videre på den eksisterende køreplan i Danmark. Med den nye køreplan for 2016 har vi imidlertid taget et kæmpe skridt: Vi er nemlig startet helt forfra. Med henblik på at optimere togdriften i Danmark, har vi vasket tavlen ren.

Enkel og overskuelig

Køreplanen for 2016 bygger på helt enkle, fælles principper. Derfor kalder vi den også blot K16. Målet har været en enkel og overskuelig køreplan, som er let at huske. Det betyder, at alle tider over hele landet er lavet om: Faste minuttal, faste stop, bedre forbindelser og udvalgte strækninger med kortere rejsetider. 

Nedenfor går vi mere dybden. Begynd eventuelt med filmen, som giver et hurtigt overblik. K16 er trådt i kraft den 13. december 2015. God tur!

 

S-tog

LUK

S-tog er tog, der kører lokalt i Hovedstadsområdet.  

Ikke de store forandringer for S-tog og Øresundstrafikken

Mens den nye køreplan har stor betydning for landstrafikken, byder den ikke på de store forandringer for S-togsbrugerne. Den nye køreplan er nemlig baseret på de samme enkle principper, som S-banens køreplaner bygger på. Derfor kører S-toget i K16 stort set, som det plejer. På Kystbanen sker der heller ikke ændringer.

Særlige forbedringer rundt i landet

I K16 er der blevet plads til forbedringer, hvor det trængte mest. Fremover er der fx tog hvert kvarter i myldretiderne i Østjylland, direkte tog mellem Nord- og Sønderjylland hver anden time og en besparelse på 20 min. mellem København og Esbjerg.

Læs mere om forbedringerne

Flere kan med fordel lade bilen stå

Da den nye køreplan byder på hurtigere tog og flere afgange rundt omkring i landet, kan mange bilister med fordel hoppe på toget. Og så kører vi tilmed lige til destinationen med op til 160 km/t det meste af vejen.

Tjek rejseplanen.dk. Det kan sagtens tænkes, at K16 er en værdig konkurrent til motorvejen. 

S-tog

LUK

S-tog er tog, der kører lokalt i Hovedstadsområdet.  

Spørgsmål og svar